SOLICITA OFERTA Solicita Test Drive

Descopera Noul Swift

SPORTIVITATE SUPREMĂ

Rămâi fidel spiritului tău, indiferent de situație. O nouă grilă frontală și un nou spoiler atrăgător accentuează stilul distinct și pregnant al noului Swift Sport. Evacuarea cu elemente finale duble transmite un mesaj clar despre performanțele motorului.
Design-ul pasional și cu accente ascuțite provoacă simțurile șoferul să depășească limitele convenționale..

UN COCKPIT INSPIRAT DE PASIUNEA TA

Odată instalat la volan, dorința de a porni la drum se manifestă imediat datorită designului ce pune șoferul pe primul loc. Inspirat din lumea automobilelor de curse, volanul are forma literei D, iar scaunele oferă susținerea laterală necesară. Consola centrală este orientată către cel de la volan pentru a crea un interior de calitate cu tentă sportivă ce aduce mai aproape mașina de șofer.

LASĂ EMOȚIA LIBERĂ ÎN INTERIOR

Interiorul este o declarație de forță în design. Elementele decorative sunt vopsite în degrade, cu negru și roșu.

Ceasurile de bord au un aer exclusivist, având un aspect interesant, dat de cele două culori: tahometrul are un fond roșu, în timp ce vitezometrul are un fundal argintiu închis. Indicatoarele pentru presiunea din turbosuflantă și cea a uleiului, afișate pe ecranul color din centru, cu un diametru de 4,2 inch, accentuează imaginea plină de viață.

Scaunele sport, care au cusături roșii, sunt profilate confortabil pentru a oferi un suport lateral excelent, dar și suficient de rigide pentru a optimiza informațiile pe care șoferul le primește despre comportamentul dinamic al automobilului, chiar și în cazul virajelor foarte rapide.

Volanul profilat, cu partea inferioară teșită, împreună cu pedalele construite din oțel inoxidabil își aduc și ele aportul la senzația de sportivitate accentuată pe care o lasă vehiculul.

PERFORMANȚĂ INCITANTĂ

Performanțele distinctive de hot hatch sunt posibile datorită accelerației cu răspuns foarte exact, care este datorată momentului motor maxim de 230 Nm, produs de motorizarea supraalimentată, dezvoltată de Suzuki.
Performanțele motorului sunt completate
perfect de transmisia manuală cu șase rapoarte, care are o precizie remarcabilă de schimbare a treptelor. Rafinamentul sistemului de propulsie deschide calea către următorul nivel al conducerii sportive.

MOTORUL 1.4 BOOSTERJET

Noua motorizare supraalimentată, cu injecție directă de combustibil, 1.4 BOOSTERJET, accentuează comportamentul sportiv al noului Swift Sport.

Turbosuflanta, conectată cu un intercooler, mărește presiunea aerului introdus în cilindri și permite motorului să ofere resurse sporite de putere chiar și în zona turațiilor joase, încă de la 2.500 rot/min.

Mai mult, supapa de control (westgate) reglează presiunea turbo, închizându-se sau deschizându-se, grăbind considerabil intervenția turbosuflantei și scăzând consumul de combustibil.

Sistemul de injecție directă sporește și mai mult eficiența, optimizând cantitatea de combustibil folosită, momentul injecției sau presiunea necesară în timpul injectării directe a acestuia.

TRANSMISIA MANUALĂ CU 6 VITEZE

Transmisia manuală cu șase rapoarte, cu o funcționare foarte precisă, maximizează performanțele motorului supraalimentat. Schimbările de treaptă sunt sportive, cu doza potrivită de rezistență în timpul manevrei, datorită cursei scurte a selectorului și
adoptării unui sincronizator cu dublu con pentru a treia treaptă de viteză.

MANEVRABILITATE ȘI TRACȚIUNE

Noul Swift Sport adoptă platforma de nouă generație HEARTECT pentru a întări rigiditatea șasiului, pentru a spori siguranța în cazul coliziunilor și pentru a spori performanțele de conducere. Greutatea redusă a automobilului, de doar 970 kg, avantajează serios stabilitatea în timpul condusului.

Brațele față și amortizoarele spate, fabricate de renumitul producător * Monroe®, au fost implementate pentru noul sistem de suspensie. În plus, bara stabilizatoare este proiectată pentru o rigiditate sporită a punții spate și au fost montate bucșe stabilizatoare cu înveliș de teflon, pentru a reduce frecarea.

Calibrarea arcurilor elicoidale oferă un echilibru optim între flexibilitatea mișcării și rigiditatea anti ruliu, fără a crește gradul de compresie al arcului.

Noul Swift Sport atinge astfel o nouă bornă, cu un echilibru remarcabil între manevrabilitatea exemplară și stabilitatea excelentă de pe drum.

* Monroe® este marcă înregistrată a Tenneco Automotive.

UN COCKPIT INSPIRAT DE PASIUNEA TA

Odată instalat la volan, dorința de a porni la drum se manifestă imediat datorită designului ce pune șoferul pe primul loc. Inspirat din lumea automobilelor de curse, volanul are forma literei D, iar scaunele oferă susținerea laterală necesară. Consola centrală este orientată către cel de la volan pentru a crea un interior de calitate cu tentă sportivă ce aduce mai aproape mașina de șofer.

AVERTIZARE ÎN CAZUL PĂRĂSIRII ACCIDENTALE A BENZII DE RULARE

La viteza de 60 km/oră sau mai mult, sistemul monitorizează banda de rulare și va emite o avertizare vizuală (pe display-ul central) și tactilă (vibrarea volanului) pentru cel de la volan în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare. Sistemul se află în dotarea standard pentru modelele echipate cu cameră și senzor laser în parbriz.

ALERTĂ ÎN CAZ DE ȘERPUIRE

La viteza de 60 km/oră sau mai mult, sistemul analizează stilul de condus și emite o avertizare audio și vizuală dacă vehiculul șerpuiește pe drum din cauza oboselii celui de la volan. Sistemul se află în dotarea standard pentru modelele echipate cu cameră și senzor laser în parbriz.

1. Avertizare

Dacă sistemul detectează riscul unei coliziuni cu obstacol frontal va emite o avertizare sonoră și vizuală prin intermediul display-ului din bord.

2. Asistență la frânare

Dacă riscul de coliziune cu un obstacol frontal se amplifică și cel de la volan frânează de urgență sistemul va asista operațiunea prin mărirea forței de frânare.

3. Frânare automată

În cazul unui risc iminent de coliziune cu un obstacol frontal, sistemul va frâna automat pentru a evita coliziunea sau a minimiza avariile.

RBS (STANDARD PENTRU SPIRIT). SAFETY PACKAGE OPȚIONAL PENTRU COOL ȘI PASSION

CRUISE CONTROL ADAPTIV

Sistemul permite menținerea unei distanțe constante față de automobilul din față atunci când este folosit cruise control-ul. Sistemul folosește senzorul radar amplasat în grila radiatorului pentru a măsura distanța preselectată de șofer dintre cele trei posibile variante. Dacă mașina din față va încetinii, sistemul va reduce automat viteza. Dacă nu există trafic în față, sistemul poate menține viteza presetată (între 40 și 160 km/oră).