SOLICITA OFERTA Solicita Test Drive

Descopera Noul Swift

APRINDE-ȚI SIMȚURILE

Oriunde te uiți, orice detaliu vezi, totul îți stimulează simțurile. De la studiu de design la concept și până la ceva utilizabil, un produs emblematic cum nu e altul. Acesta este noul IGNIS, un crossover urban care te pune pe jar.

 

STIL MINIMALIST, DAR EXPRESIVITATE ȘI PUTERE MAXIMĂ

Un stil inspirat din curentul crossover și din conceptul „Simple & Iconic” (Simplu și Iconic). Scopul limbajului de design adoptat este de a lasă o primă impresie puternică, păstrând totodată elementele principale, precum liniile drepte, suprafețele complexe sau curbele, foarte simple.

MOȘTENIRE DE DESIGN

Din orice punct de vedere, aspectul exterior al noului Ignis duce mai departe tradiția unor elemente de design tipice Suzuki, reușind totodată să le modernizeze fără a le altera.

STÂLPII C CU FANTE (SUZUKI FRONTE COUPE)

Stâlpii C ai caroseriei au niște fante care lasă o impresie sportivă, făcând modelul să iasă în evidență. Această caracteristică este moștenită de la modelul Suzuki Fronte Coupe, primul automobil mini sportiv care s-a comercializat în țara soarelui răsare.

FARURILE INTEGRATE ÎN GRILA FRONTALĂ (SUZUKI CERVO)

Farurile integrate elegant în grila radiatorului îi conferă automobilului un aspect frontal extrem de atractiv. Această caracteristică de design a fost moștenită de la prima generație a modelului Suzuki Cervo, tot un automobil mic și sportiv.

STÂLPUL B DE CULOARE NEAGRĂ (SUZUKI SWIFT)

Zona stâlpului B al caroseriei a fost vopsită în negru pentru a accentua linia laterală generală și pentru a oferi un aspect mai închegat. Ideea de design a fost preluată de la generația anterioară Suzuki Swift, un model gândit la vremea respectivă pentru a deveni unul strategic la nivel mondial.

CAPOTA-CAPAC ȘI GARNITURA DE PROTECȚIE (SUZUKI VITARA)

Capota ce se închide precum un capac peste aripi și grila frontală, împreună cu garnitura de protecție a compartimentului motor sunt de acum elemente clasice de design pentru SUV-urile Suzuki. Această caracteristică a fost moștenită de la prima generație a modelului Vitara.

DESIGN SIMPLU ȘI ICONIC, CU PLUS DE CALITATE ȘI DINAMISM

Atât afară cât și înăuntru, design-ul lui Ignis este compus din linii și suprafețe simple. Adoptarea unor componente simple, dar desenate simplu și funcționale, face din interiorul lui Ignis unul cu foarte multă personalitate. Design-ul combină o atmosferă de calitate superioară cu dinamismul unui vehicul crossover.

SPAȚIUL PENTRU BAGAJE ARE CAPACITATE AJUSTABILĂ

Bancheta care culisează, fracționabilă 50:50, poate fi pliată și din portbagaj. Plierea spătarului banchetei face posibilă stocarea mai multor tipuri de bagaje sau de încărcătură.

Bancheta în poziție normală

4. Frânare automată

Dacă sistemul realizează că este eminentă coliziunea, acesta aplică automat o forță de frânare mare pentru a încerca evitarea acesteia sau pentru a reduce la minim pagubele produse.

Spătarul fracționabil pliat parțial

Spătarul pliat complet

PERFORMANȚELE EXCELENTE ASIGURĂ O CĂLĂTORIE INCITANTĂ CĂTRE DESTINAȚIE

Motorizarea 1.2 Dualjet incorporează un sistem de injecție unic, care sporește eficiența termică, prin mărirea raportului de compresie. Acesta asigură un echilibru perfect între performanțele bune oferite și economicitatea excelentă, în cazul unei motorizări atât de compacte.

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO este sistemul de tracțiune integrală (4WD) optim, care oferă liniște șoferului în traficul de zi cu zi, mai ales atunci când deplasările se desfășoară pe drumuri cu aderență limitată, alunecoase, sau pe suprafețe acoperite cu zăpadă. Datorită sistemului cu vâsco-cuplaj, cuplul motor este distribuit automat către roțile spate atunci când este detectată o pierdere de aderență la roțile din față.

1.2 DUALJET

Sistem de suspensie nou (2WD)

Sistem de suspensie nou (2WD)

O PLATFORMĂ CONSTRUCTIVĂ DE GENERAȚIE NOUĂ, CARE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CONSUMUL DE COMBUSTIBIL ȘI CONFORTUL

Calitatea călătoriilor este determinată de structura portantă și de trenul de rulare. Noul șasiu al lui Ignis asigură o rigiditate mărită, reușind totodată să reducă numărul de elemente de ranforsare și greutatea totală. Adoptarea acestei noi platforma constructive a condus la scăderea consumului de combustibil și a îmbunătățit dramatic stabilitatea și senzația de soliditate pe care ți-o dă modelul nou. Eficientizarea spațiului compartimentului motor, care a fost proiectat să fie cât mai compact, a condus către obținerea unui spațiu util mai bun în habitaclu, asigurând astfel un interior mai confortabil.

TEHNOLOGIILE AVANSATE DE SECURITATE ASIGURĂ O LINIȘTE SUPLIMENTARĂ LA VOLAN

Ignis este echipat cu două camere care, asemeni ochiului uman, pot măsura distanța și forma obiectelor din față. După formă și dimensiune poate recunoaște alte vehicule, pietoni sau chiar linii de marcare a drumului. Trei sisteme de siguranță de ultimă generație utilizează camera: Dual Camera Brake Support (DCBS), sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare și sistemul de avertizare la rularea haotică.

DUAL CAMERA BRAKE SUPPORT (DCBS)

1. Avertizare

Când sistemul DCBS consideră că există potențial pentru o coliziune, acesta avertizează șoferul prin intermediul unui sunet strident și a unei pictograme afișate în zona ceasurilor de bord.

2. Ușoară frânare automată
Dacă riscul de coliziune crește, automobilul inițiază automat o frânare ușoară, în completarea avertizărilor care încearcă să îl determine pe șofer să evite potențiala situație nedorită.

3. Asistența la frânare

Dacă șoferul aplică frâna în timp ce funcția de avertizare este activată, funcția de asistență la frânare intervine automat pentru o frânare și mai puternică.

4. Frânare automată

Când sistemul calculează că nu se poate evita coliziunea dacă șoferul nu acționează corespunzător, inițiază o frânare automată puternică, în încercarea de a evita impactul sau de a atenua urmările sale.

AVERTIZAREA LA PĂRĂSIREA BENZII DE RULARE

Atunci când vehiculul părăsește banda pe care se efectua deplasarea, fără ca șoferul să semnalizeze în prealabil intenția, acest sistem avertizează printr-o vibrație în volan și printr-un martor luminos ce se aprinde în zona instrumentelor de bord, pentru a atrage atenția asupra părăsirii benzii din cauza feluritor factori, precum neatenția la drum.

FUNCȚIA DE ALERTĂ LA RULAREA HAOTICĂ

Atunci când vehiculul rulează haotic, dintr-o parte într-alta a benzii de rulare, sistemul dezvoltat de Suzuki avertizează sonor, printr-un sunet, dar și vizual prin intermediul unei pictograme afișate în zona ceasurilor de bord. Acest sistem are rolul de a-i atrage șoferului atenția asupra manevrelor necontrolate cauzate de somnolență, oboseală sau alți factori.